Fysiotherapie Helmerhoek in Enschede

Fysiotherapie

Fysiotherapie Helmerhoek heeft een zeer moderne oefenruimte. U oefent zelfstandig of onder volledige begeleiding, afhankelijk van uw situatie.

Bij verschillende aandoeningen is massagetherapie nog altijd een vaste waarde in onze praktijk. 

Het gebruik van apparatuur binnen de fysiotherapie heeft de laatste jaren een ietwat andere plaats gekregen, desondanks zijn sommige toepassingen nog steeds heel bruikbaar.

Orthomanuele Geneeskunde

Orthomanuele geneeskunde is een gespecialiseerde richting, veelal toegepast door fysiotherapeuten. Het herstellen van bewegingsmogelijkheid door gebruik te maken van speciale technieken, vormt de basis voor deze therapie.

Dry Needling

Dry needling is een methode om spieren snel en langdurig te laten ontspannen. Met een dunne naald worden zogenaamde 'triggerpoints', oftewel verhardingen in spieren, aangeprikt. Bij deze behandeling wordt geen vloeistof ingebracht.

De fysiotherapeuten of manueel therapeuten die deze behandeling uitvoeren, hebben hier een speciale opleiding voor gevolgd.

Shockwavetherapie

Shockwavetherapie is een techniek waar door middel van schokgolven verschillende aandoeningen worden behandeld. Met shockwavetherapie wordt pijn effectief bestreden.

De schokgolven worden toegediend op de huid en verplaatsen zich naar het te behandelen gebied. Hierdoor verbetert de stofwisseling en bloedcirculatie in het pijnlijke gebied. Dit komt doordat het lichaam wordt gestimuleerd om te herstellen. Zodoende neemt de pijn af. 

Shockwavetherapie is een manier om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken. Een behandeling duurt gemiddeld 3 tot 10 minuten.

Shockwavetherapie is een moderne en uiterst doeltreffende behandelmethode bij chronische klachten, blessures, wondbehandeling bij diabetici en esthetishe huidbehandeling.

Lees meer over deze therapie op de website van de Nederlandse Vereniging voor Shockwavetherapie "Impuls" via: nvmst.nl of onze eigen website: fysioimpuls.nl.

Shockwavetherapie nu voor het 10e jaar in onze praktijk!

Echodiagnostiek

Echodiagnostiek (ook wel 'echografie' genoemd) is een beeldvormende/diagnostische techniek die gebruik maakt van geluidsgolven en de fysiotherapeut helpt bij het stellen van de juiste diagnose.

Onze fysiotherapeuten beschikken over een degelijke opleiding en jarenlange ervaring op dit gebied.

Echodiagnostiek is niet schadelijk voor het lichaam en is vooral bij het publiek bekend door het gebruik tijdens zwangerschap.

Revalidatietraining

In een aantal gevallen maakt training deel uit van de behandeling. Ook kunt u naar ons verwezen worden door uw specialist voor bijvoorbeeld een training ter ondersteuning van uw diabetesklachten of COPD.


In onze oefenzaal kunt u, onder onze begeleiding, alle kanten op!

Podotherapie

De podotherapeut is de specialist bij uitstek die verstand heeft van voeten. U staat en loopt de hele dag op uw voeten. Een goede ondersteuning is hierom erg belangrijk. Wist u dat veel klachten van het bewegingsapparaat ontstaan door een verkeerde voetenstand?


In onze praktijk werken we samen met een podotherapeute die deel uit maakt van Wender Podotherapie.

Nieuws!

Eindelijk is het zover: We zijn verhuisd. En het is erg mooi geworden, vinden wij.

Ruim opgezet, modern en licht met een prachtige oefenzaal.

Sinds eind december zitten we in ons nieuwe pand. Achter de Albert Heijn aan de busbaan is de ingang.
Op de eerste verdieping vindt u ons. Ook bij ons kunt u terecht voor bloedprikken, podotherapie en sinds deze maand houdt ook de revalidatiearts Dr. Klatte wekelijks bij ons spreekuur.

Meer weten?

Bent u op zoek naar meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem contact met ons op via 0534 - 77 44 88 of stuur een e-mail naar: info@fysiotherapiehelmerhoek.nl.

Bekijk ook deze websites: Fysio Impuls, Fysio Collectief Enschede en Helmerpoort.