Behandeling

Geriatriefysiotherapie

Bij fysiotherapie Helmerhoek is Wim te Wierik als master geriatriefysiotherapeut gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van de ouder wordende mens.

Als u ouder wordt is de kans op bepaalde ziekten of aandoeningen helaas groter: “ouderdom komt met gebreken”. De geriatriefysiotherapeut behandelt mensen op hoge leeftijd met zware en/of meerdere gezondheidsproblemen zoals de ziekte van Parkinson, dementie, een beroerte of een gebroken heup.

Wat is Geriatriefysiotherapie?

Behandelen en begeleiden van “de ouder wordende mens”

Wim heeft als master geriatriefysiotherapeut een specialistische opleiding gevolgd en werkt zo nodig nauw samen met bv. de ergotherapeut, podotherapeut en diëtist.

Ouderen kunnen door diverse oorzaken uit “balans” zijn geraakt. Misschien bent u slechter ter been en lukt het u niet meer zelf de boodschappen in huis te halen? Merkt u dat het opstaan uit uw lievelingsstoel veel moeite kost? 

De dagelijkse fietstocht is niet meer mogelijk omdat u zich onzeker voelt of het evenwicht steeds meer achteruit gaat? De geriatriefysiotherapeut richt zich op het uitvragen, bespreken en behandelen van uw problemen op het gebied van bewegen en zelfredzaamheid.

De geriatriefysiotherapeut gebruikt daarbij zijn specifieke kennis en vaardigheden en past vooral oefentherapie toe. De oefentherapie kan gericht zijn op het verminderen van valrisico, verbeteren van kracht, beweeglijkheid, loopvaardigheid en het verbeteren van conditie zodat bewegen in het dagelijks leven verbeterd. Soms is het voorkomen van (verdere) achteruitgang het doel, soms het (weer) zelfstandig lopen/fietsen naar de supermarkt. Wat is uw doel? 

Tot het werk van de geriatriefysiotherapeut behoort ook het adviseren en begeleiden van gezinsleden en eventuele mantelzorgers.

Vergoeding en verzekering:

Vergoeding voor geriatriefysiotherapie valt onder de fysiotherapie vergoeding van uw zorgverzekeraar en wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekeringspakketten.    

Bij een chronische indicatie worden de behandelingen vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Een klein aantal chronische indicaties worden direct uit de basisverzekering vergoed.

Voor een aantal interessante sites, klik op een van de volgende links:

www.nvfg.nl
www.fysionet.nl
www.defysiotherapeut.com 

In onze praktijk werkt Wim te Wierik als Geriatriefysiotherapeut

Wim te Wierik

Geriatriefysiotherapeut

KvK nummer: 75645947
BIG-registratienummer: 89035500504
E-mail: wimtewierik@home.nl
Website: www.wimtewierik.nl

Geriatriefysiotherapie

Beoordelingen van onze patiënten

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en de service naar onze patiënten. Daarom willen we ook altijd graag weten wat patiënten van hun behandeling vinden, zo kunnen wij eventueel nog betere kwaliteit en service verlenen. Veel van onze patiënten laten een beoordeling bij Zorgkaart Nederland een beoordeling achter. Zie hier ons gemiddelde cijfer.

Open WhatsApp
1
Scan de code
Waarmee kunnen we je helpen?