Behandeling

Echografie & Shockwave

In onze praktijk is een zeer geavanceerd echo-apparaat aanwezig. Met behulp van echografie kunnen er weefsels in het lichaam zichtbaar worden gemaakt. Hierdoor kunnen we met grote zekerheid een juiste diagnose stellen. Dit zorgt ervoor dat de behandeling in veel gevallen specifieker en efficiënter kan worden ingezet of voortgezet. 

Wat is echografie & Shockwave?

De volgende structuren kunnen door middel van echografie zichtbaar worden gemaakt:

Shockwave
Shockwavetherapie is een therapievorm waarbij gebruik gemaakt wordt van zogenaamde schokgolven. Deze golven worden door middel van een behandelkop nauwkeurig gericht, zodat ze op de gewenste locatie een mechanisch effect hebben. Shockwaves versnellen het genezingsproces door de zelfhelende eigenschappen van het lichaam te activeren, ze stimuleren de stofwisseling en verbeteren de bloedcirculatie. Wij passen dit veelvuldig en met succes in de praktijk toe bij o.a. overbelastingsklachten. Hierbij kunt u denken aan:

Wist u dat shockwave ook bij chronische wonden de oplossing kan zijn?

Patiënten komen niet alleen maar uit Enschede of omstreken, maar zelfs uit Duitsland om in onze praktijk behandeld te worden, wij zijn trots op deze regionale functie! Jonge (top)sporters komen bv. voor een consult of behandeling vanuit Ochtrup https://www.sportwerk-ochtrup.de/leistungswerk naar ons toe. Een mooie samenwerking tussen verschillende disciplines en landen om u zo optimaal mogelijk van dienst te zijn!

Onze fysiotherapeuten zijn echte experts op het gebied van echografie en shockwave. Gerard Seugling is voormalig bestuurslid van de Nederlandse Vereniging voor Shockwave Therapie.

Rita Schmidtkuntz

Fysiotherapeut

Loes Bergers

Fysiotherapeut

Gerard Seugling

Fysiotherapeut

Echografie & Shockwave

Beoordelingen van onze patiënten

Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en de service naar onze patiënten. Daarom willen we ook altijd graag weten wat patiënten van hun behandeling vinden, zo kunnen wij eventueel nog betere kwaliteit en service verlenen. Veel van onze patiënten laten een beoordeling bij Zorgkaart Nederland een beoordeling achter. Zie hier ons gemiddelde cijfer.

Open WhatsApp
1
Scan de code
Waarmee kunnen we je helpen?