Vanwege het coronavirus, is het nu ook mogelijk om te beeldbellen met één van de fysiotherapeuten van Fysiotherapie Helmerhoek. Door deze behandeling op afstand is het toch mogelijk om u te voorzien van de nodige zorg. 

Bent u al onder behandeling bij een fysiotherapeut van Fysiotherapie Helmerhoek? Dan kunt u overleggen met uw fysiotherapeut of de behandeling via beeldbellen plaats kan vinden. 

Bent u nog niet onder behandeling, maar wenst u een afspraak te krijgen voor een blessure of lichamelijke klacht? Ook dan is beeldbellen geschikt. De fysiotherapeut gaat dan samen met u kijken of de behandeling via beeldbellen kan plaatsvinden. 

Hoe werkt het?

Wij werken met het programma Clickdoc. Dit programma voldoet volledig aan de AVG-wetgeving. Uw privacy en veiligheid staat dus voorop. 

Instructies:

  • U maakt samen met de fysiotherapeut een afspraak wanneer het beeldbellen plaats gaat vinden. 
  • U ontvangt van uw fysiotherapeut een sms of email met daarin een link die u naar de website van Clickdoc leidt en een toegangscode. 
  • U klikt op de link. 
  • U vult uw volledige naam in en de toegangscode (toegangscode is meestal al ingevuld). 
  • De fysiotherapeut start het gesprek. 

Let op: als u wenst een email te ontvangen, houdt dan uw spambox in de gaten!

Vergoeding door de zorgverzekeraar

De zorgverzekeraar ziet fysiotherapie op afstand als een volwaardige fysiotherapeutische behandeling. De vergoeding loopt hetzelfde als wanneer u naar de praktijk zou komen. In de meeste gevallen via de aanvullende verzekering en alleen bij bepaalde indicaties door de basisverzekering. Vraag hierover uw fysiotherapeut voor meer informatie. 

Tips

  • Ga op een rustige plek staan/zitten waar u zich volledig kunt focussen op de therapie. 
  • Denk van te voren na of u de afspraak via telefoon/tablet/laptop/computer wil doen. Kan het apparaat wellicht ergens tegenaan staan als u bewegingen moet uitvoeren? 
  • Zorg voor voldoende licht in de ruimte. 

Mail of bel gerust als u vragen heeft!